Artikelarkivet
Här arkiverar vi alla våra gamla artiklar.
Artiklar år 2011:
Nyhetsbild
2011-12-24 08:15
I vårat Julprogram 2011 visar vi glimtar från Lucia firandet i Malungs Kyrka,Resan Jakten på de försvunna stenarna och Malung-Sälens kommunfest. I resan om Jakten på kvarnstenarna träffar vi några intresannta personer som medverkat i Boken och Filmen.Folklivsforskaren Ebbe Schön berättar lite om sin livshistoria, Historieprofessorn och TV-kände Dick Harrisson har många projekt på gång och Vi får också några glimtar från Sveriges vagga nämligen Vikingastaden Birka.
Nyhetsbild
2011-12-17 13:15
Stina Nilsson på väg ut på ett träningspass. Stina är Malungs IFs stora skidtjej på väg in i Landslaget.Vi får i sista delen om MIFs historia träffa henne i en intervju.Evert Ryen berättar också om sitt arbete i klubben med Skinnarloppet, Markanderna och flera av arrangemangen som klubben driver under året.Ishockeyn var stor på 70-80 talet med kval till Div-1,här minns Bengt Gunnarsson en av spelarna på den tiden.Bertil Elfström berättar om starten av Svenska Dansbandsveckan som blivit en riktig stor festival med över 40.000 besökare.Det och mycket mera nu på TV Malung-Sälen 111217.
Nyhetsbild
2011-11-21 17:43
Just nu sänder TV Malung-Sälen klipp från kulturskolans dansshow från i våras på Orrskogen. Timea Hedlunds dansgrupper sprakar på scen och visar upp en show som det slår gnistor om. Alla åldrar är representerade, från förskoleklass till gymnasiet. Showen har musik från Michael Jacksons rika musikliv, från hans tidiga period till det allra senaste han gjorde. (111121)
Nyhetsbild
2011-10-31 13:31
Företagsmässan som ordnades av Mötesplats Malung blev mycket lyckad. Över 120 företagare/utställare fanns på plats vid sina montrar och mässbesökare strömmade till i dagarna tre. Många möten och affärer ägde rum, liksom, vilket naturligtvis var tanken med mässan. Rockgymnasiet med sångerskan NataliEn symbolisk rivning av en gärdesgård inledde mässan. Här ville arrangörerna skapa nya marknader och hitta många möjligheter till möten. På ustställarfesten på lördagkväll uppträdde Rockgymnasiet i Malung på scen med sångerskan Natalie Morravej som frontfiigur. De rev av ett antal goda rocklåtar till publikens förtjusning. Det digra arbete inför mässan gav ett lyckat resultat som ger blodad tand för framtiden. Se programmet om Företagsmässan i Malung på TV Malung-Sälen just nu.
Nyhetsbild
2011-10-20 11:41
Geologen Peter Kresten från Österrike/Uppsala och forskaren och arkelogen Annika Larsson föreläser nu tisdagen den 8 nov om kvarstenar och vikingatida handels-leder till Dalarna. Peter Kresten gjorde på slutet av 90-talet en geologisk rapport om kvarnstenars ursprung vid arkeologiska fynd. Många stenar som hittats runt om i Sverige kommer från Malung. Annika Larsson forskar om handelsvägar mellan Dalälvsområdet och vikingastäderna Birka och Sigtuna. En rapport kommer strax ut och det är mycket intressanta fynd. Annikas forskar-team har redan fått mediaintresse med bland annat fullsidigt mittuppslag på DNs kultursida.

Projektet "Jakten på de försvunna stenarna" kommer till julhandeln ut med en bok och film om den tusenåriga kvarstenshanteringen i Malung där både Peter och Annika bidragit med uppgifter. Passa på att gå på en intressant föreläsning om malungsfolkets handel under vikingatid och tidig medeltid.
Nyhetsbild
2011-10-14 16:33
Filmen om PRO Malung visas nu på TV Malung-Sälen från år 2009. Vi får se olika evenemang och sammankomster. PRO i Malung fyllt 50 år har haft en betydande roll för pensionärernas villkor. PRO har en rikstäckande verksamhet som arbetar opolitiskt med frågor som berör pensionärerna. Malungssektion har en bred verksamhet för olika intressen. Den årliga Sillfesten i Januari samlar hundratals pensionärer från hela Dalarna. Filmen är en intressant dokumentär som blandas med musik och unika gamla filmklipp från malungsbygden.
Nyhetsbild
2011-10-05 09:54
Förberedelser för sillfesten på Orrskogen Folkets Park i Malung.
Nyhetsbild
2011-10-03 08:08
Kerstin Forslund och Erik Lihm framträdde i Malungs kyrka. Det var avslutningen på kyrkans "Musik i sensommar kväll" för året. En mycket lyckad kväll med skönsång av Kerstin som kompades av malungsbördige "Vikingen" Erik Lihm. Kerstin kommer från Älvdalen. Det var många av hennes egna låtar som framfördes. Ni kan lyssna på ett par låtar från inspelningen från kyrkan här på TV Malung-Sälen (111003).
Nyhetsbild
2011-09-25 18:45
Kvarnstensbrytningen startade tidigt i Malung. De senaste rönen pekar på vikingatid, kanske ytterligare längre tillbaka i tiden. Mycket tyder på att vi haft stor tillverkning på kvarstenar. Malung som redan år 1177 nämns i skrift när blivande norske kung Sverre red igenom orten Molungur. Sverre som sedan regerade i Norge kan mycket väl ha träffat på stenbrytarfolket i Malung.

En ny förening har bildats med syfte att arbete för att utveckla Ö.Utsjö kvarnstensbrott till en turistattraktion av större mått. Ett första styrelesmöte har hållita och riktlinjer har redan staktas upp.

Företagen Ben Kultur och JDS Ljud Mediakonsult driver, med huvudman föreningen Talu malungsmå, ett EU Projekt om kvarnstensbrytningen i Malung. Ben kultur kommer att ge ut en bok och JDS skapar en dokumentärfilm om brytningen och försäljningen av de tusenåriga stenarnas färd. "Jakten på de försvunna stenarna" kommer, om allt går enligt planerna, ut lagom till Julhandeln.

TV Malung-Sälen visar några klipp från EU-projektet och Quvarnstensgrufvans vänners arbete. En Guidad tur nu på söndag kl. 15.00 (11 sept) ges på kvarstensbrottet, där Per Åslund guidar. Alla är hjärtligt välkoma! OBS Bli medlem du också och var med i skapandet.
Nyhetsbild
2011-09-05 09:45
På TV Malung-Sälen visas nu ett progran från Värmland. Ramsbysätter är byn som skulle dö, men tack vare många goda idéer och bra gemensamma krafter så har man hitta ett vinnade koncept. Lennart Svan berättar från byn. Han åker nu runt och föreläser om deras väg mot en hållbar framtid. (TV Malung-Sälen 110905)
Nyhetsbild
2011-08-22 12:11
Det var motorcross- och skateboarduppvisning på PD-området under Dansbandsveckan. Lokala ungdomar arrangerade ett event med duktiga åkare på både bräda och båge. Malungs egen storstjärna Daniel Bodin x- gamesmästare från i vintras var det stora dragplåstret. Daniel hade oturen att få feber dagarna innan så han var tvungen att avstå från årets höjdpunkt i Malung. Daniel som är världens bästa trickåkare med snöskoter var på plats för att beskåda och hjälpa till under uppvisningen. TV Malung-Sälen intervjuade mästaren som tyckte eventet gått bra och var nöjd med arrangemanget som kommer att återkomma nästa år ännu större.

Storpubliken på PD-området fick se fin underhållning. Över 2000 åskådare jublade över åkarnas trick. Se några glimtar här på TV Malung-Sälen.se 110822.
Nyhetsbild
2011-08-09 12:10
Eftersom vi nu mer sänder i hela Dalarna via Dalavision så visar vi den fina filmen om Dalälven som Karl-Erik Forsslund gjorde på 20-talet i repris. Filmen "Med Dalälven från källorna till Havet" av Forsslund finns även i bokform. En serie böcker om Dalarna på tidigt 1900-tal. Karl-Erik föddes år 1872 och var författare, folkbildare och hembydsvårdare. Han var grundare och verksam på Brunnsviks Folkhögskola i Ludvika. Han blev också hedersdoktor i Uppsala 1927.
Nyhetsbild
2011-07-22 06:59
Skinnmodevisning varje dag i Grönlandsparken under Svenska Dansbands- veckan. Malungs skinnföretag visade sina skinnplagg i en mycket fin show ledd av danskoreografen Timea Hedlund i spetsen. Passa på att kolla in showen på TV Malung-Sälen. I del 2 av "Dag för dag" under dansveckan hittar vi också nya klipp från Grönlandsparkens program.
Nyhetsbild
2011-07-21 13:22
Över 48.000 besökte Svenska Dansbandsveckan i Malung 2011. Malung-Sälens Turistchef Lars Bälter fick nypa sig i skinnet för att förstå vilken fantastisk vecka det varit. Bälter berättar att det inte finns någon festival med 2 dagar över 8.000 besökare plus ytterliggare 2 dagar med över 7.000 i Norden. Lars hade inte svårt att se nöjd ut.

Ni kan nu se program med Lars Bälter, några klipp med Bonus Orkester i Grönlandsparken och första delen "Dag för dag" under Dansbandsveckan.
Nyhetsbild
2011-07-20 17:55
Dansbandet Drifters gjorde en mycket uppskattad show i Grönlandsparken på torsdagen. Här bjöds på god medicin och "sjuk" humor. Iklädda sjuksköterskeklänningar och läkarrock intog de scenen och såg till att Tur-Åke fick sin beskärda del av uppmärksamhet både som utklädd till sjuksköterska och till jättebaby. Publiken tjöt av skratt. Se en trettio minuters lång show från Grönlandsparken med Drifters på Tv Malung-Sälen. Du kommer att bli överraskad!

I dag lördag är det sista danskvällen på Orrskogen. Så här ser den ut:

LÖRDAG, kl. 20.00-02.00 Clas Lövgrens - Wizex, Sannex - CC & Lee, Blender - Zlips, Granbogänget - Blue Hawaii, Ingemars - Nova.
Nyhetsbild
2011-07-19 06:45
Norges dansbandsdrottning Anne Nørdstis intåg på dansbana två, onsdagen under Dansbandsveckan, fyllde dansgolvet till sista plats. Anne Nørdsti har sjungit sedan hon var fyra år, och var i år för första gången i Malung under den Svenska Dansbandsveckan. Det populära dansbandet drog fullt hus och fick många att kramas lite extra. Just nu kan du se en intervju på Tv Malung-Sälen med Anne Nørdsti och även ett klipp där hon tillsammans med Olle Jönsson från Lasse Stefanz uppträder i Grönlandsparken i Malung.

Fredagens dans på Orrskogen ser ut så här:

FREDAG, kl. 20.00-02.00 (notera att dansen håller på ända till kl. 02.00!)
Cavalkad - Bengt Hennings
Fernandoz - Black Jack
Shake - Wahlströms
Happy Skvett – Nizeguys
Zekes - Divine

Så tveka inte, utan upplev det alla pratar om. Dansbandsveckan i Malung!
Nyhetsbild
2011-07-18 06:45
Sol från blå himmel med endast små vita molntussar välkomnade Jannez på scen i Grönlandsparken, förutom en stor publik som troget väntat på sina favoriter. Med entusiasm och glädje gungade publiken i takt och klappade takten till bandets fartfyllda låtar. Det lilla dansgolvet i Grönlandsparken fylldes snabbt med dansanta par. Idag torsdag ser programmet ut på Orrskogen så här:

TORSDAG, kl. 20.00-01.00
Mats Bergmans – Donnez
Drifters - Larz Kristerz
Barbados - Bhonus
Bröderna Lindkvist - Willez
Expanders - Voyage

Har en känsla av att Larz Kristerz kommer att dra en hel del folk. Packa ryggsäcken med extra T-shirts och skavsårsplåster och häng med på Orrskogen och en hejdundrande danskväll, igen!
Nyhetsbild
2011-07-17 07:31
Dansbandsveckan i Malung fortsätter med fart och fläkt. I Grönlandsparken har Tur-Åke Lindkvist fullt upp som synes (se bild ovan). Här avlöser dansbanden varandra tillsammans med lokalal artister och många andra. Programmet är späckat varje dag till och med lördag. Ett rekord har redan slagits, måndagsdansen med över 7000 dansande gäster som fyllde dansgolven. Danskvällen på Orrskogen onsdag ser ut så här:

ONSDAG, kl. 20.00-01.00
Jontez - Kandis
Lasse Stefanz - Anne Nørdsti
Titanix – Scotts
Odd Arne Halaas – Hülpers
San Marino & Linda - Martinez

Inte illa va? Så släng på dig dansskorna och bjud upp, för här ska det dansas tills veckan är slut! Resten av året får du vila.
Nyhetsbild
2011-07-16 09:31
Förvånad någon? Nix. Att Lasse Stefanz tog hem en guldklave för årets bästa dansband är de väl förtjänta. Populärare dansband får man nog leta efter. Populariteten kan bland annat mätas i den puplikström som brukar trängas vid scen under Dansbandsveckan i Malung när bandet spelar. Det är trångt vill jag lova. En härlig stämning och en trogen publik. Grattis killar! (Eller ska man säga gubbar hehe).

Övriga pristagare under kvällens guldklavegala på Orrskogen i Malung blev:

Årets Låt: The King, skriven av Fredrik Kempe och Peter Kvint och framförd av The Playtones
Årets Sångare: Casper Janebrink
Årets Sångerska: Elisa Lindström Elisa’s
Årets Album: Små ord av guld Larz-Kristerz
Årets Musiker: Eric Iversen, spelar piano i Wizex

Grattis alla och lycka till med spelningarna i Malung under Dansbandsveckan!
Nyhetsbild
2011-07-16 09:29
"Sveriges mysigaste festival" Malungsfors visfestival bjöd på många mysiga och härliga visor. Publiken strömmade till och lyssnade i tolv timmar på en mycket blandad repertoar med blandade aritster. Vad sägs om Jack Vreeswijk, Stefan Andersson, Py Bäckman, Ewert Ljusberg, Iggesundsgänget, Anna Stadling, Anders Mårtensson, Johan Eriksson, Malin Jonsson, Jocke Nilsson, Emeli Jeremias, Elbis, Emma Nordin, Karin Tenggren och Karin Danielsson. En mix som heter duga! Här sjöngs allt från Cornelislåtar till rocklåtar i viston. Allsången lyste inte heller med sin frånvaro, utan bidrog med en skönsjungande publik i gläntan i Malungsfors.

Och kan ni tro, inte en droppe regn på hela dagen och kvällen! Till och med knott och mygg höll sig i skinnet och gjorde visfestivalen till en fulländad 5-åring!
Nyhetsbild
2011-07-16 09:14
Tur-Åke är startklar inför stundande Dansbandsvecka och underhållningen i Grönlandsparken. Från kl. 12.00 till 17.00 varje dag under Dansbandsveckan kommer Tur-Åke att leda programmet med artister och dansband från scen mitt i Grönland. Gratis underhållning på hög nivå med de kändaste dansbanden. Programmet är välfyllt och Tur-Åke önskar alla välkomna! Se och lyssna på Tur-Åke på Tv Malung-Sälen inför Dansbandsveckan och vad som kommer att hända i Grönlandsparken.
Nyhetsbild
2011-06-13 14:32
Pelle Lindström från Leksand tar hand om Skinnmäster rollen efter Kalle Moréus som jobbar för fullt med ny TV serie. Pelle som är son till Rune Lindström skapare av Dalaspelen (Himlaspelet,Skinnarspelet och Ingmar- spelet).TV Malung-Sälen besökte Pelle hemma på gården i Leksand där han växte upp som liten grabb, ett stenkast från Gropen där Himlaspelet genom-förs. Pelle som utbildade sig till Typograf insåg snart att det var musiken som han ville arbeta med och efter några år i Stockholm som reklamman så fick musiken bli hans levebröd.Pelle har under flera år gjort rollen som Gammel-Jerk i Himlaspelet.Nu blir det även Skinnarspelet till midsommar som Skinnar-mäster en passande roll som påminner lite om intrigmakaren Gammel-Jerk Passa på att se den intressanta intervjun nu på TV Malung-Sälen.110613
Nyhetsbild
2011-05-31
Västerdalsfolket tågade till huvudstaden för att protestera mot nedläggning av persontrafiken på banan.Det blev fullsatt på tåget ner till Borlänge med över 100 resenärer. I Borlänge väntade ett extra insatt direkttåg med Lokföraren och politikern Leif Lindström i spetsen. Bakgrunden till manifestationen är nya uppgifter att nedläggningen ligger inom en nära framtid.Redan nästa år kan beslut ha fattats som innebär att persontrafiken upphör och endast godstrafik körs.Tidigare på sjuttitalet revs sträckan upp mot Sälen och Särna ett beslut som idag ifrågasäts i och med den stora biltrafiken upp till fjällvärlden.

Det finns flera aspekter på att en investering istället för nedläggning borde vara av riksintresse.Förutom ytterliggare påfrestning på vägarna och miljön finns några av nordeuropas största sågverk med 1000 tals transporter varje månad.En upprustning av Västerdalsbanan är enligt bland andra Västerdalsbanans intresseförening en nödvänighet på sikt även för godstrafiken.
Nyhetsbild
2011-05-27
Tv Malung-Sälen visar filmen om Järnvägen Brintbodarna- Malung. Filmen handlar om första järnvägssträckan till Malung. Filmen spelades in 1997 med hjälp av bland andra Ivar Göransson som bevarat många fina foton från seklets början och berättar många minnen. År 1934 lades sträckan ner och den nya Västerdalsbanan byggdes upp till Särna. Sträckan Malung-Särna lades sedan ner och Västerdalsbanan kortades till nuvarande bana mellan Borlänge och Malung. Bansträckan är nu nedläggningshotad och kommer så att bli om inte Riksdagen och Regeringen kan klubba igenom en större restaureringspeng och en plan på nybyggnad till Sälen. Ett protesttåg mot nedläggningen är planerat lördag den 28 maj till Stockholm. Politikerna i Västerdalarna och alla som vill vara med tågar till huvudstaden för att visa sitt missnöje.
Nyhetsbild
2011-05-05
Per-Olov Persson berättar ur filmen " Malungs Idrottsförening 90 år" TV Malung-Sälen visar fotbolls minnen i Malungs IF under glansåren på 60-70 talet. Du träffar flera av fotbollsspelarna som spelat i laget under åren.

DVD filmen om Malungs IF finns i sin helhet att köpa på MIFs kansli 0280-12918 eller Malungs Bokhandel. Filmen är 2.5 tim lång och har många fina berättelser från ledare och utövare. MIF har under sina 90 år haft många fina framgångar i ett 10-tal sporter,som presenteras i filmen. Från fotbollen som som nådde toppen i div 2 1969-70 har många malungsbor fina minnen.
Nyhetsbild
2011-04-18 20:11
Sanna Tidstrand vann de sista två World Cup Tävlingarna i Speedskiing på hemmaplan. Tävlingarna i Idre och Sälen. Sanna fick en spolierad säsong förra året på grund av skada men är nu åter på första plats i World Cup. Eftersom den sista tävlingen har blivit inställd så har hon redan nu vunnit den sammanlagda world cup tävlingen. Nu hägrar VM inom kort. I Sälen blev det också svenskt i topp på herrsidan för första gången på många år. Christian Jansson från Kil i Värmland knep första platsen före världsrekordshållaren Simone Oregone från Italien.
Nyhetsbild
2011-04-18 13:37
Tage Jonsson boende i Lima ställer just nu ut många av sina fina konstverk på Galleri Grönland i Malung. Tage som föddes i Grimsåker i Malung har under hela sitt yrkesliv arbetat med konst och arkitektur. Han är välkänd speciellt i fjällvärlden där man kan se hans fina plancsher på de stora skidanläggningarna. På TV Malung-Sälen berättar Tage om sitt liv som illustratör och konstnär.Vi får se flera av hans imponerande illustrationer. TV Malung-Sälen 110418
Nyhetsbild
2011-04-04 21:11
Freeride gymnasiet från Malung arrangerade en tävling på Kläppen i Sälen. Det blev en populär tävling med många tävlande. På Malung-Sälens gymnasieskola kan man på Hotell- och Turismprogrammet få en fin utbildning samtidigt som man satsar hårt på sin idrott snowboard och freerideskidåkning. En populär utbildning som ger en bra grund inom branschen. Dagens tävling var ett projekt där man annordnade tävlingen i backen och allt vad det innebär. Se programmet på TV Malung-Sälen 110404.
Nyhetsbild
2011-04-03 22:10
Carl Windahl elev på Naturvetenskapliga programmet på Malung-Sälens gymnasieskola gör tillsammans med sina klasskompisar ett besök till Hornborgar- sjön för att se tranor som samlats i stora mängder. Skolan gör ett besök varje år. Unikt för i år är att Carl tänker sända web-TV direkt från klassens besök vid sjön.
Nyhetsbild
2011-04-01 07:55
Dax för Musikteatern FIFFIGA FIFFI. Vi har träffat skaparen av spelet Yvonne Isaksson från Malungsfors.Yvonne som till vardas driver Mia Sport & Fiske, byter skepnad på kvällarna och utvecklar sin passion inom musik och teater. Yvonne är lokalt känd för sina fina musikteateruppsättningar "Under samma himmel" och "Mjölnaren Mats".Yvonne började en gång för många år sedan med "Fors Revyn" som blev en riktig långkörare. Idag skriver hon ofta både musik och manus.

Fiffiga Fiffi är en barnteater för barn och vuxna.Yvonne ger som vanligt ett djup i sina alster med en mening att ta till sig. Fiffiga Fiffi spelas i Malungsfors pålördag och sedan söndag i Lima
Nyhetsbild
2011-03-25 14:31
Västerdalsbanan är ständigt hotad av nedläggning och blir mindre och mindre trafikerad. Något som Malung-Sälens kommunalråd Kurt Podgorski vill ha ändring på. Malung-Sälens kommun är ett av nordeuropas turisttätaste område under vintersäsong, och med flera stora träindustrier, och borde vara en förutsättning för att elektrifiera och bygga ut järnvägen till Sälen. Istället är tågen inställda med bussar som ersättning som inte alltid stämmer med tågtiderna i Borlänge. Just nu kan du se en intervju på Tv Malung-Sälen med Malung-Sälens kommunalråd Kurt Podgorski om Västerdalsbanan.
Nyhetsbild
2011-03-18 01:10
Skol Olle Larsson ägare av Fiskarhedens trävaru AB blev vald till Årets Företagare i Malung-Sälens kommun. Vid Företagarnas årsmöte i Malung fick Olle mottaga sin utmärkelse med blommor, statyett och diplom. Ordförande för företagrnas förening Per Eriksson, Kläppens VD tillsammans med kommunens representant Ingemar Kyhlberg överäckte priset och berättade att detta var en fin representant för företagen i kommunen. Företaget har i Olles ägo sedan 80- talet, växt till en av kommunens största och viktigaste.

Idag omsätter Fiskarhedens trävaru AB nästan 1 miljard kronor om året och har närmare 100 anställda. Fiskarhedens Trävaru AB har under åren haft fina framgångar men även drabbats av problem
Nyhetsbild
2011-03-14 10:10
Sixten Jernberg finns nu som staty i Limedsforsen. Det var stor publik som kom för att se Sixten avtäcka sig själv denna dag. Här fanns gamla skidkamrater och folk från både Malung, Lima, Sälen och andra håll. Från telefon fick Sixten hälsningar från andra stora skidlegender som Gunde Svan och Thomas Wassberg.

Bronsstatyen är gjord av konstnären Mats Lodén från Insjön och är något större än originalet, och det är Lima besparingsskog som har bekostat statyn för att hedra skidlegenden.

TV Malung-Sälen visar nu avtäckningen av statyn och även en film "Limaloppet" av Lassar Stig Eriksson från 1959, där Sixten Jernberg var i sitt esse. Just nu på TV Malung-Sälen!

Foto: Håkan Olsén
Nyhetsbild
2011-03-05 11:45
Stina Nilsson som i all hast fick hoppa in som ersättare i Ungdoms-OS tog hem guldet i sprint klassisk stil! Malungsfolk, klubbkamrater, kommunen och andra samlades för en ceremoni lördag den 5/3 utanför Malungs Bokhandel för att hedra insatsen Stina gjorde. Hon fick ta emot blommor och en specialtillverkad dalahäst. Underhållning blev det också av Johan Eriksson och Anders Karlsson. Grattis Stina! Just nu kan du se Stina på Tv Malung-Sälen i en intervju.
Nyhetsbild
2011-02-18 11:45
Hånäset, en gång i tiden ett järnvägssamhälle och mer än bara fritidsboende. Brita Carlson som under sin uppväxt bott i Öje villan berättar om husets historik och dess omgivning med järnvägsstation som senare blev barnkoloni. Driftiga människor i slutet på 1800-talet och i början av 1900-talet byggde upp ett mindre samhälle runt järnvägsstationen. Här fanns såg, bageri, och skola m.m. Järnvägen Brintbodarna-Malung, var en bibana till Mora-Venerns-Järnväg, som invigdes 15 september 1892. Banan var den första järnvägsförbindelsen till Malung. Banan var 28km lång. Banan drogs genom rena ödemarker, men i och med att järnvägen tillkom, skapades nya samhällen och industrier längst med banan. Se och lyssna till Brita Carlssons berättelse om Hånäset och de människor som då befolkade platsen.
Nyhetsbild
2011-02-05 16:55
Daniel Bodin tog guld i X-games och hyllades av Malungsfolk på Orrskogen Folkets Park. Flera hundra slöt upp för att se idolen och guldvinnaren från Vallerås i Malung. Den 27 januari tog Daniel hem ett efterlängtat guld i snöskotergrenen Snowmobile Freestyle, för att några dagar senare i Best Trick ta ännu ett guld! Vilket flyt!

Se hyllningen från Orrskogen på Tv Malung-Sälens arkiv 110207. Missa inte guldmedaljören på hemmaplan!
Nyhetsbild
2011-01-15 16:55
Mechthild Busk från Malung fick bokstavligen fly för sitt liv som tonåring i krigets Polen under 1940-talet. I en gripande dokumentär skildrar Mechthild sin uppväxt och barndom i Polen innan kriget kom, för att i de tidiga tonåren uppleva krigets fasor. Mechthilds familj tillhörde den tyska delen av den Preussiska befolkningen och en stor del av dem fördrevs och mördades av polacker och ryssar. Efter att andra världskriget var slut blev Preussen uppdelad mellan Tyskland, Polen, Litauen och Ryssland.
Nyhetsbild
2011-01-01 08:15
Tv Malung-Sälen fortsätter att fira sina 15 år med en kavalkad av återblickar genom åren. Del tre och fyra kan du se just nu på Tv Malung-Sälen. Denna gång visas hur det är att orientera i djupsnö och med en något exalterad reporter som försöker hänga på, från år 2004. Samma år var dåvarande statsminister Göran Persson i Malung och hälsade på, en intervju med honom visas. Sverre Hansson och Hars Åke Hermansson från år 2005, EU-koomisionären Margot Wallström från år 2006 och landshövdingen Maria Norrfalk från samma år. Kommer ni ihåg Zilla och Totte? Om inte så går det att friska upp minnet nu, år 2008 gästade de Tv Malung-Sälens studio, och samma år spelade Wille Toors och Hans Rosén in underbart vackra låtar i samma studio.

I fjol, år 2010, uppmärksammade Tv Malung-Sälen Öje i "Öje i fokus", med härliga bilder från skola, handel och mycket mer. Se nu!
(Antal sökresultat: 38)
Senaste tv-sändningen
1.Sommarjobba i Rättviks kommun.
Mia Tull visar oss runt inom vården.

2.Sandins i Grönlandsparken under Svenska dansbandsveckan. Konsert från 2023

3.Dansbandz snack med Lars Bälter som programledare
1.Myrens vårshow 2024 från Våmhus kyrka

2. Minnen från Dansbandsveckan med Sannex.

3. Hampus Kurt Jonsson 70 år med sitt Konsthanverk

4.Musikvideo med Malin Jonsson (Insp 2007)
Sevärt från arkivet
Sändning 2010-07-20
1. Grönlandsparken med Tur-Åke, Sten & Stanley, Anne & Agneta, Divine med flera.
2. Reklam.
3. Göran på Ares skor och "Skosåpan".
4. Perikles på Orrskogen Malung. "Var ska vi sova i natt?".
Sändning 2020-09-14
1. Människan och skogen Del 1. En guidetur med Lars och Anna-Britta Henriksson runt Västra Malungs skogen. Arrangör är Quarnstensgrufvans vänner. Vi får i Del 1 en inledande berättelse hur man levde på skogens möjligheter förr i tiden.

2.Reklam


3. Vi firar TV Malung-Sälen 25 år
med gamla godingar genom åren DEL 1. Musik från TV studion och Stand up med Martin LJUNG 1996.

4. Nyheter från EU Parl-TV


5. Senaste från REDBULL-TV
Sändning 2009-09-14
1. Malung år 2000. Nostalgisk tillbakablick vad som hände i Malung år 2000. Från Tyngsjö i söder till Sörsjön i norr. (65 min.)
2. Reklam.
3. Biotrailers.
Partners och sponsorer:
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Copyright © 1995-2024 TV Malung-Sälen AB. Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsida är producerad av Mikael Danielson.