Artikelarkivet
Här arkiverar vi alla våra gamla artiklar.
Artikel id: 77
Nyhetsbild
2011-05-31
Västerdalsfolket tågade till huvudstaden för att protestera mot nedläggning av persontrafiken på banan.Det blev fullsatt på tåget ner till Borlänge med över 100 resenärer. I Borlänge väntade ett extra insatt direkttåg med Lokföraren och politikern Leif Lindström i spetsen. Bakgrunden till manifestationen är nya uppgifter att nedläggningen ligger inom en nära framtid.Redan nästa år kan beslut ha fattats som innebär att persontrafiken upphör och endast godstrafik körs.Tidigare på sjuttitalet revs sträckan upp mot Sälen och Särna ett beslut som idag ifrågasäts i och med den stora biltrafiken upp till fjällvärlden.

Det finns flera aspekter på att en investering istället för nedläggning borde vara av riksintresse.Förutom ytterliggare påfrestning på vägarna och miljön finns några av nordeuropas största sågverk med 1000 tals transporter varje månad.En upprustning av Västerdalsbanan är enligt bland andra Västerdalsbanans intresseförening en nödvänighet på sikt även för godstrafiken.
Senaste tv-sändningen

1.Reportage från Lännviksrevyn 2023.
Intervju med Erik Karlsson och Elin Folkesson

2.Dansbandzsnack från Svenska Dansbandsveckan. Programledare Lars Bälter

1. Från fångstgropar till fornsök med Patrik Olsson. Intervju med Patrik om hans stora intresse att leta lokala fornminnen. Vi får även några filmsekvenser från hans föreläsning i regi av föreningen Quarnstensgrufvans vänner.

2. The dance journey Del 3.. Show med Malung-Sälens kulturskolas danselever. Inspelad 2023.
Sevärt från arkivet
Sändning 2010-07-20
1. Grönlandsparken med Tur-Åke, Sten & Stanley, Anne & Agneta, Divine med flera.
2. Reklam.
3. Göran på Ares skor och "Skosåpan".
4. Perikles på Orrskogen Malung. "Var ska vi sova i natt?".
Sändning 2020-09-14
1. Människan och skogen Del 1. En guidetur med Lars och Anna-Britta Henriksson runt Västra Malungs skogen. Arrangör är Quarnstensgrufvans vänner. Vi får i Del 1 en inledande berättelse hur man levde på skogens möjligheter förr i tiden.

2.Reklam


3. Vi firar TV Malung-Sälen 25 år
med gamla godingar genom åren DEL 1. Musik från TV studion och Stand up med Martin LJUNG 1996.

4. Nyheter från EU Parl-TV


5. Senaste från REDBULL-TV
Sändning 2009-09-14
1. Malung år 2000. Nostalgisk tillbakablick vad som hände i Malung år 2000. Från Tyngsjö i söder till Sörsjön i norr. (65 min.)
2. Reklam.
3. Biotrailers.
Partners och sponsorer:
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Copyright © 1995-2024 TV Malung-Sälen AB. Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsida är producerad av Mikael Danielson.