Artikelarkivet
Här arkiverar vi alla våra gamla artiklar.
Artiklar år 2012:
Nyhetsbild
2012-12-09 11:17
Vi visar nu Kulturskolans Dansshow Akt 1 på TV Malung-Sälen &Dalavision. Det Timea Hedlund med sin stab som tillsammans med ett 100 tal dansare som uppträder på Orrskogen. En lyckad föreställning i Disneys tecken. Danserna är koreograferade efter flera av orginaldanserna från Disney filmera och görs på ett briljant sätt. Det är allt från nybörjare till avanserade dansare på scenen. Intresset är stort bland de unga flickorna och för första gången har man även en killgrupp.

Mycket Ljus,musik och film tillsammans med dansen gör showen till en fin upplevelse för alla åldrar. Dansshowen som produserats av JDS Ljud & Mediakonsult finns att beställa i sin helthet för 200 kr. info@jds.se
Nyhetsbild
2012-11-26 11:21
TV Malung-Sälen visar i tre delar filmen om Kvarnstenshuggningen i Malung. Kvarstenshuggningen är ett 1000-årigt industri-hantverk i trakterna kring Malung. Det har funnits fem kvarstensbrott i Malung och brottet i Östra Utsjö är ett av Nord Europas största.

Projektet "Jakten på de försvunna stenarna" är ett samarbetet mellan Leader-Dalälvarna, Talô Malungsmål, JDS Ljud & Mediakonsult AB och Benkultur. Filmen har producerats av Jörgen Danielson och en Bok av Bente Mellquist Danielson. Film och Bok finns till försäljning på Malungsbokhandel eller kan beställas via Företaget Benkultur. Filmen följer med i Boken.

I Dokumentärfilmen får vi följa med på en resa genom Sverige i jakten på arkeologiska fynd, ända sedan vikingatid. (Ni kan nu se del 1 här på TV Malung-Sälen 121126)
Nyhetsbild
2012-11-12 07:45
Fiolspelaren Joel Hermansson med kör och orkester bjöd för andra året på en Midsommarkonsert i Malungs kyrka. Joel har komponerat låtar och skrivit texter till ett mycket fint arrangemang i kyrkan. Vi visar första delen av två från sommarens konsert.Här finns vacker musik blandat med finsång och berättelse i en uppskattad blandning.

Joel har under lång tid arbetet fram melodier och sånger. Proffsiga sångare, musikanter och fullsatt kyrka på midsommarafton.Joel var minst sagt nöjd med kvällen och planerar redan nu för nästa års konsert. (TvMalung-Sälen 121112)
Nyhetsbild
2012-11-12 06:58
Lars Arnesson driver en Levande fäbod varje sommar i Arvselen utanför Malung. Lars som blev utvald till årets kulturpristagare i kommunen har många besökare till sin fäbod. Hit kommer människor för att få uppleva en gammal-dags kultur som funnits i århundraden men på senare år blivit allt mer sällsynt.

Han har kor getter och höns som går fria i skogen och på vallen. Här tillverkas olika Mjölkprodukter som ostar "misu" i olika sorter och mycket annat gott. Till hjälp har han haft fäbokullan Sofia Bernadsson som hjälp till med att sköta djuren under dagtid. För Lars har många järn i elden och växlar sitt fäbodbruk med skinn och pälstillverkning och olika kultur arrangemang lokalt men även i Stockholm och andra orter.

Just i skrivandets stund annordnar han ett arrangemang i Mora Kyrka som heter Ålderstrappan. Det handlar om livets olika tidsepoker med spetsad med vackra folkdräkter musik och körsång. Gör man ett besök till Arvselen under sommaren så hittar man alltid något nytt och spännande.När TV Malung-Sälen besökte var det dags för buffring hem till byn Romarheden.

Buffringen går genom centrum av Malung med besök utanför ålderdomshem. Ett uppskattat avbrott för de gamla på hemmet. (TV Malung-Sälen 121112)
Nyhetsbild
2012-10-29 14:15
Lärarna på Malung Sälens Gymnasieskola har fått sätta sig i skolbänken för nytt lärande. Skolans ledning har beslutat om nya utbildnings direktiv. Gymnasiechefen Hans Löfgren berättar att man utvecklar arbetsmetoderna inom skolan och för det har alla lärare fått nya Mac. Datorer som även alla eleverna på skolan kommer att få. Lärarna har fått utbildning i handhavandet av de nya datorena och de såg ut att trivas i den nya Mac-miljön. Eleverna kommer också att få varsin dator, där de kan ha tillgång till sin utbildning.

Hans Löfgren menar att det är viktigt att ha en samlad plattform för lärare och elever som ser lika ut och att det kommer att underlätta lärandet. (Se program 121029)
Nyhetsbild
2012-10-11 13:25
Malung-Sälens Kulturskola har ca 100 elever i sina dansgrupper. Timea Hedlund som arbetar med eleverna ser att intresset är stort även nu i höst. Timea trivs med sitt arbete som dansledare och ser att eleverna utvecklas från år till år. Flera av ungdomarna har gått vidare till olika dansskolor i Sverige. Målet i år är som det brukar att köra en show till våren. Årets dansshow med temat Disney var ett lyckat konsept. Här blandade man film och dans i ett underhållande och fartfyllt tempo till puplikens jubel.

En av danserna med 5 av grupperna kan ni se här på TV Malung-Sälen, som också sammanställt en DVD som eleverna snart kan beskåda. En bra möjlighet för dansarna att analysera sina steg framåt mot nya kompliserade kombinationer tycker Timea.
Nyhetsbild
2012-09-26 22:28
Företagsmässan "Mötesplats Malung" blev verkligen den mötesplats för företag från området i Västerdalarna som arrangörerna tänkt. Här samlades över 150 företag. Nytt för årets mässa var Föreningstorget där föreningar kunde visa upp sin verksamhet. Från Torsdagen den 27/9 till Lördagen 29/9 varade mässan med ett stort föredrags schema och paneldebatter. TV Malung-Sälen som var på plats och Livesände hela mässan med de olika föredragen som kunde beskådas ut i världen.JDS Ljud & Mediakonsult AB fixade streamingen som blev en lyckad nyhet.

Mässan invigdes av Företagarnas VD Elisabeth Thand Ringqvist via video länk från Stockholm. De ca 5000 besökare och alla företagare som TV Malung-Sälen träffade under dagarna var mycket nöjda med mässan.
Nyhetsbild
2012-09-24 12:23
Den 24 augusti var det reggaetoner på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung. Papa Dee och Desmond Foster drog publik och alla ville dansa till de härliga rytmerna. Papa Dee som blivt vald till landets bäst klädda man för några år sedan, för att inte tala om en av Sveriges bästa reggaeartister hade med sig en annan reggaestjärna, Desmond Foster, som spelat med Aswad, Dennis Brown och Gregory Isaacs samt svenska stjärnor som Petter och Latin Kings.

Inte konstigt att kvällen på Hotellet i Malung blev lyckad. Bollen Valencia från Malung fanns också med i artisteriet med Bob Marlye-låtar som gjorde hela dansgolvet till ett sköngungande superreggae stim. Nu kan du se intervjuer och musik från kvällen här på Tv Malung-Sälen.
Nyhetsbild
2012-08-15 14:54
Konstnären Tage Jonsson från Lima har under hela sitt yrkesaktiva liv arbetat med sitt stora intresse, teckningar och illustrationer till företag och kommuner. Tage som nått pensionsåldern får fortfarande många uppdrag. I princip får man säja att han är full tecknad. Vi besökte Tage i sin stuga i byn Risätra söder om Lima. I programmet berättar Tage om sitt liv som Arkitekt och Konstnär och visar lite om sin teknik och vilket arbete det ligger bakom varje alster. Ett imponerande och tålamods beprövande tecknande.

Om ni inte sett programmet tidigare så se det nu. (Tidigare sänt våren 2011)
Nyhetsbild
2012-07-26 12:16
Annis Brander, som uppträdde i Grönlandsparken under torsdagen på Dansbandsveckan i Malung, var det nog en del som kände igen. Annis gick på Hotell- & Restaurangprogrammet här i Malung i början av 1990-talet, men det hela ändade med att hon blev fast i musiken istället för att laga mat. På Malung-Sälens gymnasieskola fanns nämligen då också ett rockprogam där Annis hängde mer än i köket på Hotell och Restaurangprogrammet.

Idag spelar Annis flitigt på olika tillställningar, hon är bokad hela året, bara i augusti ser spelplanen ut så här: 1/8 Opening ceremony, Stockholm Pride, 2/8 Kulturgig, Stockholm (privat) 14.00, 2/8 Åkersberga, 6/8 - 25/8 Tuscany and Umbria, Italy, 29/8 Dahlins, Oxelösund, 30/8 Åkersberga.

Just nu kan du se en intertvju med Annis Brander på Tv Malung-Sälen från Dansbandsveckan (120720

Easy Kit spelade i krögartältet under Dansbandsveckan. Easy Kit spelar allt och är anlitade som husband åt SVT och har även spelat i melodifestivalen som bandmedlemmar. Deras show med coverlåtar i krögartältet i Malung svängde och fick många att dansa på golvet. Easy Kit har spelat ihop sedan år 2005 och nu var det Malungs tur att höra bandet ta ton. Easy Kit kan du se på Tv Malung-Sälen.
Nyhetsbild
2012-07-24 18:43
Bondens marknad i Sälen visade på många lokala matproducenter. Ulf Schröder från Sälen var initsiativtagare för marknaden på Sälendagen var mycket nöjd. Det var mycket folk som samlats i Sälens centrum och handlarna fick många kunder och verkade stortrivas. På besök var också Länsstyrelsens Holger Peterson som arbetar med de lokala matproducen-terna i Dalarna för att visa vad länet har att erbjuda.Han tyckte var roligt att marknaden blev lyckad och att det visar på vilka lokal matskatter som finns här i trakterna allt från fäboden till topp krogen.

Smaklandet Dalarna heter EU-projektet som Länstyrelsen i Dalarnas län arbetar med. TV Malung-Sälen & Dalavision kommer att visa ett flertal filmer från lokala mat-producenter i en kommande serie men här får vi ett axplock från Sälen.
Nyhetsbild
2012-06-29 13:43
Mechthild Busk, ett känt ansikte i kulturkretsar i Malung, fick bokstavligen fly för sitt liv som tonåring i krigets Polen under 1940-talet. I en gripande dokumentär skildrar Mechthild sin uppväxt och barndom i Polen innan kriget kom, för att i de tidiga tonåren uppleva krigets fasor. Mechthilds familj tillhörde den tyska delen av den Preussiska befolkningen och en stor del av dem fördrevs och mördades av polacker och ryssar. Efter att andra världskriget var slut blev Preussen uppdelad mellan Tyskland, Polen, Litauen och Ryssland.

Nu sänder Tv Malung-Sälen dokumentären från januari 2011 om Mechthild i repris. Missade du den då, så har du chansen att se det gripande porträttet nu.
Nyhetsbild
2012-06-24 11:58
Hösten 2008 gjorde Tv malung-Sälen ett program om Wille Toors och Hans Rosén, med musik och berättelser från deras turneér runt om i landet. Wille Toors spelar sin musik till Hans Roséns synt. Tv Malung-Sälen sänder nu en repris i samband med Mjölnaren Mats utomhusteatern vid Hallskökvarn, ett hyllningsspel till Wille från sin brorsdotter Yvonne Isaksson.

Wille Toors gick bort samma år som progammet gjordes. Han spelade på elfiol och var banbrytande redan på 1940-talet med detta. Hans musik hade rötter i både romsk och svensk spelmanstradition. Wille turnerade bland annat med cirkusvarietéer med sitt spelande. En gång höll han faktiskt på att bli bortgift med en romersk kvinna. Men efter lite funderingar så valde Wille att inte gifta sig, han ville vara fri och göra det han ville. Just nu kan du se Wille och Hans på Tv Malung-Sälen, där de spelar och berättar från sina spelningar från loge och scen.
Nyhetsbild
2012-06-18 10:58
I onsdags var Lasse Stefanz på scen på Folkets park Orrskogen i Malung. Som vanligt drog de storpublik och dansgolvet var fullt med människor som dansade eller bara stod och diggade till det kända dansbandet. I år blev Lasse Stefanz både årets dansband och årets sångare, något som säger hur populära dansbandet är. Många av besökarna Tv Malung-Sälen intervjuade under kvällen var där enbart för Lasse Stefanz.

Dansen virvlade på varje dansbana, från gammeldans till avancerad jive. Här finns alla stilar och den som inte kan dansa behöver inte känna sig blyg, det är bara att slänga sig ut på dansgolvet och prova på. Det finns också danskurs varje dag under Dansbandsveckan om man vill bättra på buggsvängarna.

På tal om avancerad dans så fick dansbandsgästerna beskåda rysk dans i Grönlandsparken under onsdagen. Här var det inte bugg eller foxtrot som hägrade utan helt annan dans. Ungdomar från Ryssland visade upp sig för publiken i danser som imponerade och i dräkter och kläder som berättade en helt egen saga. Mycket vackert.

Just nu kan du se klipp från Lasse Stefanz scenframträdande på Tv Malung-Sälen. Även den ryska dansen finns med från Grönlandsparken.
Nyhetsbild
2012-06-16 10:50
Barbro "Lillbabs" Svensson besökte Malung på söndagen, Guldklave-dagen. Hon stod i Grönlandsparken under dagen och signerade vykort som besökarna kunde posta till sig själv eller bekanta. Tv Malung-Sälen fick en intervju med den folkkära artisten. Även Åsa Hedlöf som är ansvarig för Guldklaven i Malung har Tv Malung-Sälen en intervju med. Guldklaven är ju ett arrangemang med stor förberedelse. Här gäller det att kontakta artister och dansband i god tid och att få det hela att fungera bakom kulisserna. En utmaning som Åsa gillar.

Tom Andersson som är krögare i Malung har fullt upp under denna hektiska vecka med att servera mat till de tusentals turister som gästar Malung varje dag. Här går det åt en hel del dricka och mat. Kyckling och lax finns bland annat på menyn. Långa köer ringlar sig sakta till matserveringen och det luktar ljuvligt. Se en intervju med Tom Andersson på Tv Malung-Sälen. Tom är inte bara krögare för krögartältet utan även för Tom´s bar som ligger längs gågatan.

Runt hela centrum, Grönland, i Malung kokar det av aktiviteter. Här bakas stomp, ett slags tunt mjukt bröd, som gästerna kan få pinfärskt och hett i sin påse hem. Mums till kvällsfikat eller frukosten. I Grönlandsparken står även husvagns-jätten Polar och visar upp sina husvagnar och husbilar, något som är vanligt att bo i under Danbandsveckan i Malung. Husvagnar och husbilar som är nästan lika stora som en riktig villa, med alla bevkämligheter som rinnande hett vatten, dusch och el. Kort sagt allt du behöver som turist i dansbandsland.
Nyhetsbild
2012-06-15 15:03
Thorleif är i år ute på sin sista turné, han kallar den för Tack & Farväl turné. Den absolut sista dansen kommer att vara i Växjö Folkets Park den 8:e september 2012. Här gäller endast förbokade biljettköp, så ni som vill boka dansbiljett för att se Thorleifs sista uppträdande kan gå i på deras hemsida. I femtio år har bandet turnerat och gett ut sin musik på skivor.

Thorleif är det enda dansbandet som varit med alldeles från början när Dansbandsveckan startade för 27 år sedan i Malung. Thorleif har alltså varit här i Malung på scen i alla de 27 åren. Inte illa!

Det är med blandade känslor som bandet slutar. Men Thorleif Torstensson menar att man ska sluta på topp. Han har hållit på med det här sedan han var 13 år och vill även göra något annat.

Ända sedan 1962 har Thorleif funnits som band. På 1970-talet fick de hitten "Gråt inga tårar" och så sent som år 2009 medverkade de i Melodifestivalen.

Men Thorleif Torstensson kommer inte att få det långtråkigt efter att sången tystnat. Han har en diger frimärkssamling som ligger och väntar på uppmärksamhet och så har han en stor familj med barnbarn.
Nyhetsbild
2012-06-14 19:19
Till Malungsfors visfestival mitt i byn "forsgläntan" strömmade folk och bänkade sig framför scen. På scen kunde bland annat se Mats Paulsson, Matilda Jansson & Jont Olof Lyttkens, Rolf Karlsson, Emma Sofia och Henry, Ann-Sofie Jonsson & John Mitchell, Andreas Silver, Östen med Resten & Allsång, Emma Nordin, Johan Eriksson, Cajsa Stina Åkerström, Stiko Per Larsson och Sanna Carlstedt. Kvällen, eller rättare sagt natten, avslutades i Malungsfors kapell.

Andreas Silver och Ulf Björlin tycker visfestivalen är en mycket härlig festival, som är för alla, barn, ungdomar och vuxna. Stämningen var på topp när Andreas Silver med band spelade på scen. Här är det country som gäller och bandet spelade kända låtar som många kunde sjunga med i. Se snart intervju här på Tv Malung-Sälen med Andreas och Ulf.

På scen stod också Östen med resten som i en intervju berättar hur deras bandnamn kom till. Hälsingkarlarna tog publiken med storm och det blev många skratt. Bandet har funnits i över tjugo år och turnerandet i landet har varit intensivt. I forsgläntan i Malungsfors spelade de så fiolstråken hoppade ur led, men det var en lätt match för en hälsingekarl att fixa.
Nyhetsbild
2012-06-13 19:10
Åter dax för Malung att välkomna alla dans och fest intresserade människor. Svenska Dansbandsveckan samlade nästan 50.000 betalande gäster förra året. Kanske når man över det magiskqa strecket i år.Enligt Malung-Sälens Turistchef Lars Bälter bler det nog så.Trycket är högre än förra året när det gäller rum och bostad. Husvagnsparkeringar växer snart på varje tomt i centrala Malung.En fantasiskt spännande vecka och förväntningarna är höga.

Tv Malung-Sälen & Dalavision sänder program under veckan som vanligt med nya program varje dag som ni kan följa både på kabel tv-näten och på webben.
Nyhetsbild
2012-06-08 08:43
Ett nytt tomtområde på Törnäset har blivit byggklart. Det är Kenneth Gellerbrandt och Christer Dalmans från bygden som arbetet med projektet som tagit fyra år att slutföra.Törnäset ligger mellan Malung och Öje vid Öjesjön, ett stenkast från Lännviken där ett fritids- och permanentboende område också finns idag. Området är sjönära och innehåller nitton tomter, alla med sjöutsikt. TV Malung-Sälen träffade Kenneth Gellerbrandt som visar oss runt på Törnäset, och det är ett imponerande tomtområde som i dagarna blivit klart till försäljning.
Nyhetsbild
2012-06-04 08:23
Stefan Nykvist sångare i Dansbandet Larz Kristerz blir ny skinnmäster i Skinnar-Spelet. Stefan som tidigare figurerat i några revyer och teatrar för länge sedan är taggad för sin nya uppgift i skinnbranchen. TV Malung-Sälen träffade honom inför repetetionerna och han var mycket glad att få komma till Malung igen. Dansbandsveckan är ju annars alltid den tid då han spelar här med Larz Kristerz. Det kommer att bli full fart på scenen i midsommar lovar Stefan med glimten i ögat. (Se intervjun på TV Malung-Sälen 120611)
Nyhetsbild
2012-05-28 12:16
Moments of Magic en Dansföreställning av Kulturskola och vuxenskolans dans-elever blev mycket lyckad. Disney var temat i år. Timea Hedlund dansledare och ansvarig för showen var mycket tagen av elevernas fina uppträdande. Showen spelades för fullt hus i två dagar på Folketspark Orrskogen. Publiken fick se 100 st dansare som gav 100%. Malung-Sälens Kulturskola körde showen för fjärde året i rad och dansarna som varit med från början har utvecklats på ett mycket fint sätt. Ni kan se delar av showen som höll på i 2 timmar och höra en intervju med Timea här på TV Malung-Sälen (120528).

Timea Hedlund har haft en tuff vår för att få alla bitar på plats.Ett pussel med 100 elever på rätt plats med rätt kläder och med rätta stegen.Hon har haft mycket hjälp av föräldrar och andra frivilliga men lättad var Timea efter Dansshowen och kan pusta ut några månader tills hösten.Då ska det vara klart med nya ideer.
Nyhetsbild
2012-05-14 12:21
(Destinationsutveckling av Sälen, Idre, Trysil och Engerdal) är ett samarbetsprojekt mellan Sverige och Norge. Projektet, som pågår 1 juli 2011 till 30 augusti 2014, delfinansieras av EU och den norska staten genom Interreg-programmet. Interregprogrammets vision är att ”genom gränsöverskridande samarbete stärka regionens attraktivitet och konkurrenskraft”. Interregprogrammet har en genomgående strävan att främja en hållbar utveckling. Genom fokus på hållbar utveckling av samhällsservice, infrastruktur och kompetensförsörjning kommer SITE Destination att arbeta för att stärka regionens konkurrenskraft gentemot övriga Europa. Visionen är att skapa förutsättningar för en attraktiv världsdestination med helårsaktiviteter.

Projektgruppen för Site Destination var samlad i Sälen för att diskutera möjligheten att skapa en Internationell flygplats i Sälenfjällen.Idag finns redan en mindre flyplats på fjället.Ingemar Kyhlberg projektledare för SITE Destination berättar att det finns goda möjligheter att området ska få trafik tillstånd för en stor flygplats och att detta skulle skapa fina förutsättningar för chartertrafik från övriga Världen.Intresset från både Norge och Sverige är stort för en utveckling i gränsområdet.Här finns en miljö som tilltalar många turistgrupper och skapa många helårsarbetstillfällen menar Kyhlberg. (Se programmet på TV Malung-Sälen 120514)
Nyhetsbild
2012-04-25 12:24
Andreas Silver känd från TV4 as Sikta mot stjärnornas för ett antal år sedan är på gång med en ny konstalation. Med sitt åtta manna band spelade man nyligen i Lima Kyrka. Andreas började redan som ungdom i skolan intressera sig för sång och då framför allt Country Musiken. Efter att vunnit en deltävling i Sikta mot stjärnorna gavs en CD-skiva ut och han gjorde flera TV-framträdanden.Han åkte runt i landet och promotade sin skiva.

Anderas har nu hittat en fin samling av spelmän som han turnerar med.Ni kan här avspisa några låtar från deras repertuar i Lima kyrkan.I Andreas Silver Band ingår på trummor Niclas Fehrm,Bas Lars Westerlund,Elgitarr Anders Westerlund,Steelgitar MorganTegnér,Piano Anders Karlsson, Dobro och Banjo Ulf Nygårds,Ack.gitarr och körsång Ulf Björlin,Fiol och körsång Jens Falk.

Andreas säger också att en längre inspelning från kyrkan kommer som DVD till hösten så håll ögon och öron öppna efter den unika guldklimpen.(silver).
Nyhetsbild
2012-04-02 12:51
Fiskarhedens Trävaru AB är det företag som har haft den bästa utvecklingen i Svealand när det gäller exporten till främmande länder. Olle Larsson ägare och VD för företaget har fått emottaga flera priser inom företagarbranchen. Olle är uppväxt i Lima i Västerdalarna och har arbetet med trävaror i hela sitt liv. Hans pappa startade Larsson Hus som tillverkar Isolertimmerhus.Där vid deras såg och tillverkningsindustri fick han en god kunskap om hur det fungerar inom skogs och trävaruindustrin.Han övertog sedan Fiskarhedens Trävaru AB och har under många år drivit företaget framåt och ut i Världen. 90 % av tillverkningen går på export till andra världsdelar.Afrikanska länder är viktiga handelsdestinationer.Vi får här i ett reportage från Fiskarheden följa med i produktionen.

Sortering av timmer och barkningen är första tillverknings fasen.Virket "skeppas" sedanvidare runt i fabriken för att som slutprodukt skeppas vidare till andra kontinenter. SöderhamnHakima Metali Säljare Nord Afrika Invigning av nytt fartyg i Söderhamn. Hakima Metali som är säljare på nord Afrika fick en liten speciell skeppning av Fiskarhedens Trävaror som lastades på en helt ny båt.(tvmalungsalen120402)
Nyhetsbild
2012-03-19 12:32
Kristoffer "Doffe"Sundberg, Karin Daniesson och Karin Tenggren spelar och sjunger några låtar ur deras föreställning "Oh Martha". Tom Waits låtar ligger till grunden och växlas med berättande text om livets bestyr.Karin och Karins röster,vackra och mjuka tillskillnad från Tom Waits skrapiga blues & rock röst skapar nya dimensioner till låtarna. Föreställningen som vi hör låtar ifrån hade premiär i november 2011 i Malungs kulturhus.Nu siktar KKD på nya föreställningar med Waits låtar.En mycket lyckad blandning som ger mersmak.

Bokas på www.karinkarin.se (Se dem på tvmalungsälen120319) Tom Waits föddes 1949 i Karlifonien och har varit aktiv musiker och låtskrivare i över 50 år.Bruce Springsteen,Rod Stewart och The Eagles är några som han skrivit låtar åt. www.badasme.com
Nyhetsbild
2012-03-05 12:35
Malungs IFs Skidstjärna Stina Nilsson tog hem Guldmedaljen i Junior-VM i Turkiet. Det var i sprintloppet som medaljen inbringades.Hon körde även hem ett Silver på slutstreckan i stafetten. Det var en lycklig segrare som hyllades i Malung på Wille Toors Torg. Klubben anordnade en mottagningssermoni för Stina, som kom direkt från tävlingarna. Musikern Johan Eriksson sjöng en nyskriven låt för henne och Malungs IFs Ordf. Henry Melin berättade att det var 27 år sedan klubben hade ett JVM Guld.Då var ett Anna-Lena Frithioff som segrade.

Hyllningarna fortsatte en stund men sedan måste Stina åka hem för att ladda för kommande tävlingar. Hon har haft en liten förkylning, men frisknar Stina till så väntar Världscuptävlingar för seniorer redan nu.Grattis Stina! (Se reportage på TV-Malung-Sälen 120305)
Nyhetsbild
2012-02-20 12:36
Skinnarloppet 2012 blev en lyckad tävling med många deltagare. Evert Ryen ansvarig för arrangemanget har tillsammans med arrangörsstaben haft en intensiv förberedele inför loppet. Evert berättar att när han kom på morgonen så var det en decimeter snö i spåren och snön fortsatte att komma ner.Turligt nog så slutade det snöa och nya spår kunde prepareras.

Segraren i Årets lopp Håkan Löfström ser loppet som en perfekt tävling inför Vasaloppet,och tyckte att förhållandena blev riktigt bra trots nattens snöande.Segrare på damsidan blev Ulrika Persson som vann för fjärde gången och tangerade därmed Anna-Lena Frithioff rekord.På herrsidan finns två stycken som också har fyra segrar nämligen, Mora Nisse Karlsson och Sixten Jernberg.
Nyhetsbild
2012-02-02 17:16
Tom Martinsson (M),Erik Andersson (C) och Kommunalrådet för Malung-Sälens kommun Kurt Podgorsk(S) presenterar ett tillägg till Översiktsplanen för kommunen. Det är Landsbygdsutveckling i strandnära lägen som ska ut för allmän beskådning.

Allmänheten har 3 månader på sig att yttra sig i frågan. Syftet med LIS-planeringen är att skapa långsiktiga positiva sysselsättningseffekter i Malung-Sälens kommun samt att bevara och förstärka underlaget för service på landsbygden.I planen finns 31 objektsområden som tagits fram i samråd med Länsstyrelsen som i sin tur har beslutanderätt i frågan.

Det är meningen att det blir möjligt att bygga strandnära på de uttagna platserna. I övrigt kommer de gamla reglerna med 100 meters avstånd till vattnet att gälla. Det är nu viktigt att de som gör anspråk på byggnation i andra områden som ej är med i planen, men ligger nära sjö eller älv, kommer in med förslag till kommunen snarast.Det kommer att bli betydligt svårare att få igenom ett bygglov i strandnära läge efter den här översiktsplanen är antagen. Kommunalråd Kurt Podgorski informerar i TV Malung-Sälen 120206.
Nyhetsbild
2012-01-09 14:15
Malung-Sälensgymnasieskola inriktning Freeride arrangerar en tävling fredag den 13e Januari i Lindvallen, Sälen. Det är ett projektarbete som elever på skolan arbetat fram under hösten.Fabian Håkansson en av arrangörerna berättar att det är ingen vanlig slalomtävling utan man tävlar genom att åka på räcken och boxar.Det ligger många timmars arbete inför tävlingen som körs under dagen med Final kl.14.30.
(Antal sökresultat: 29)
Senaste tv-sändningen

1.Skinnarspelet 40 år Jubileumsfilm från 2007

2.Dansbandz snack
Åsa Hedlöf presenterar nomineringarna till Guldklaven 2024
1.Sommarjobba i Rättviks kommun.
Mia Tull visar oss runt inom vården.

2.Sandins i Grönlandsparken under Svenska dansbandsveckan. Konsert från 2023

3.Dansbandz snack med Lars Bälter som programledare
Sevärt från arkivet
Sändning 2010-07-20
1. Grönlandsparken med Tur-Åke, Sten & Stanley, Anne & Agneta, Divine med flera.
2. Reklam.
3. Göran på Ares skor och "Skosåpan".
4. Perikles på Orrskogen Malung. "Var ska vi sova i natt?".
Sändning 2020-09-14
1. Människan och skogen Del 1. En guidetur med Lars och Anna-Britta Henriksson runt Västra Malungs skogen. Arrangör är Quarnstensgrufvans vänner. Vi får i Del 1 en inledande berättelse hur man levde på skogens möjligheter förr i tiden.

2.Reklam


3. Vi firar TV Malung-Sälen 25 år
med gamla godingar genom åren DEL 1. Musik från TV studion och Stand up med Martin LJUNG 1996.

4. Nyheter från EU Parl-TV


5. Senaste från REDBULL-TV
Sändning 2009-09-14
1. Malung år 2000. Nostalgisk tillbakablick vad som hände i Malung år 2000. Från Tyngsjö i söder till Sörsjön i norr. (65 min.)
2. Reklam.
3. Biotrailers.
Partners och sponsorer:
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Copyright © 1995-2024 TV Malung-Sälen AB. Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsida är producerad av Mikael Danielson.