Artikelarkivet
Här arkiverar vi alla våra gamla artiklar.
Artikel id: 38
Nyhetsbild
2012-06-16 10:50
Barbro "Lillbabs" Svensson besökte Malung på söndagen, Guldklave-dagen. Hon stod i Grönlandsparken under dagen och signerade vykort som besökarna kunde posta till sig själv eller bekanta. Tv Malung-Sälen fick en intervju med den folkkära artisten. Även Åsa Hedlöf som är ansvarig för Guldklaven i Malung har Tv Malung-Sälen en intervju med. Guldklaven är ju ett arrangemang med stor förberedelse. Här gäller det att kontakta artister och dansband i god tid och att få det hela att fungera bakom kulisserna. En utmaning som Åsa gillar.

Tom Andersson som är krögare i Malung har fullt upp under denna hektiska vecka med att servera mat till de tusentals turister som gästar Malung varje dag. Här går det åt en hel del dricka och mat. Kyckling och lax finns bland annat på menyn. Långa köer ringlar sig sakta till matserveringen och det luktar ljuvligt. Se en intervju med Tom Andersson på Tv Malung-Sälen. Tom är inte bara krögare för krögartältet utan även för Tom´s bar som ligger längs gågatan.

Runt hela centrum, Grönland, i Malung kokar det av aktiviteter. Här bakas stomp, ett slags tunt mjukt bröd, som gästerna kan få pinfärskt och hett i sin påse hem. Mums till kvällsfikat eller frukosten. I Grönlandsparken står även husvagns-jätten Polar och visar upp sina husvagnar och husbilar, något som är vanligt att bo i under Danbandsveckan i Malung. Husvagnar och husbilar som är nästan lika stora som en riktig villa, med alla bevkämligheter som rinnande hett vatten, dusch och el. Kort sagt allt du behöver som turist i dansbandsland.
Senaste tv-sändningen
1.Folk och rövare i Kamomilla stad AKT 2. Teater med Malung-Sälens kulturskola.
2.Senaste från Redbull- TV
3. Nyheter från EU-Parl TV
Malungs hembygdsförening bjuder på DIGITALT Nationaldagsfirande 6 juni.
Musik och sång av delar från Partypolarna Andreas Hedlund, Johans Eriksson och Kent Olsson och högtidstal från Gravbergets fäbodar av Inger Döhl
Sevärt från arkivet
Sändning 2015-06-22
Bild från Hånäset
1. Midsommar i Malung med musik och intervjuer från Skinnarspelet och Malung Hembygdsgård. (Sammandrag av veckans ”Kvart Över Åtta” program)
2. Reklam
3. FILMTRAILERS.
4. Nyheter /Intervjuer och Magasin från EU-parlamentet. TV Malung-Sälen i samarbete med Euparl-TV.
5. Hånäset under 100 år. Brita Karlsson berättar. (Inspelad 2011)
Sändning 2016-02-22
Bild Lima Järnvägsstation
1. Reportage från Skinnarloppet 2016. Det näst största skidloppet i Sverige efter Vasaloppet. Intervjuer och bilder från årets lopp i Malung.
2. Intervju med gymnasierektorn på MSG Christer Öjdeby som berättar om skolans nya planer.
3. REKLAM.
4. Järvägar också...Gösta Lissola 94 år berättar. Gösta föddes i Lima socken och hade åtta syskon. Han berättar om sin uppväxt och sitt arbete inom bland annat Järnvägen.Han var också med och bildade Hundfjällets Linbane ab i Sälen. En intressant människa med många järn i elden.Här är hela berättelsen.(DEL 1, DEL 2 och DEL 3.)
5. Filmtrailers.
6. REKLAM.
7. Nyheter från EU-parl TV.
Sändning 2016-04-18
1. Skidåkerskan Stina Nilsson får årets idrottspris i Malung-Sälens kommun. Stina Nilsson hyllas av Malungsfolket på Wille Toors torget. Stina som bland annat vunnit 3 världscupsegrar under skidsäsongen, fick emottaga Malung-Sälens idrottspris av Fullmäktigeordförande Bitte Lindberg Ås. Johan Eriksson sjöng sin låt "Silver Stina" med ny Guldtext och Stinas fanklubb uppvaktade henne också med stort jubel från publiken.
2. Reklam
3. The only one for me Text & Musik Kristoffer Sundberg Sång,Gitarr och Bas / Kristoffer Sundberg Körsång Johan Eriksson Trummor / Fredrik Nordqvist I filmen medverkade Kristoffer Sundberg, Tracy Hoffman och Åsa Jansson Inspelad av Jörgen Danielson. Sponsrad av Studieförbundet BILDA JDS Media 1999
4. Filmtrailers
5. Filmen om U16 laget 2015-2016 Malungs IF/ hockey. Reportage från årets hockeysäsong med ungdomslaget från Malung. Vi träffar spelarna och deras ledare. Ett unikt lag för den lilla klubben med fina framgångar.
6. Nyheter från EU-parl TV.
Partners och sponsorer:
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Copyright © 1995-2020 TV Malung-Sälen AB. Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsida är producerad av Mikael Danielson.